Fasta på burk

En av de dominerande trenderna på mässan Tema 2007 (där jag befinner mig just nu) är hälsa. Många produkter skryter med att de antingen är helt fria från tillsatser (helt rent vatten, till exempel…) eller också att de innehåller något särskilt som gör dem hälsosamma. Omega-3, till exempel, står det på alla möjliga grejer.

bild-17.pngEn mer spejsad produkt i hälsokategorin stötte jag på nästan det första jag gjorde: Daily Detox. Görs av svenska företaget New Nordic som jag aldrig hört talas om, men som till och med är noterat på börslistan First North.

Daily Detox är en slags örtjuice-blandning som enligt företaget ska hjälpa till att avgifta kroppen och driva ut diverse onyttigheter som vi stoppat i oss. Som fasta på burk, liksom. Mycket märklig produkt. Säljs i burkar av Red Bull-typ och smakar fruktigt med toner av nypon och äpple med en brännande eftersmak av ingefära.

Jag fick en broschyr och trodde att det skulle finnas en ingrediensförteckning där, så jag slängde burken. Klantigt, för broschyren är bara full av skryt om hur bra drycken är. Dock helt utan någon form av vetenskapligt stöd, så jag är lite avvaktande.

Jag ska försöka plocka åt mig en burk imorgon så jag kan se vad som verkligen finns i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *