En annan viktig sak

Internet är fantastiskt. Man kan hitta all möjlig information där. Men vissa saker är baske mig omöjliga att hitta. Som till exempel den enkla uppgiften om avståndet mellan Göteborg och Oslo. Massor av avståndstabeller, kartverktyg och annat, men de sträcker sig bara till Sveriges gräns!

Sånt gör mig galen.

Något som inte gör mig galen, utan nästan överlycklig, är när man sedan hittar informationen och ett verktyg som kan ge ännu mer. All information man nånsin kan behöva om man reser i Europa.

Det är kärlek vid första ögonkastet.

Och det är såklart britter som knåpat ihop denna fantastiska guldgruva. Jag kunde till och med skriva in byn där jag bor och få fram avstånd och vägbeskrivning till Oslo.

13 thoughts on “En annan viktig sak”

  1. GPS är förstås ännu en manick som jag behöver. Google Earth har jag inte testat, det kan ju vara värt ett försök också.

  2. Skaffa en SonyEricsson P990i eller M600….eller i stort sett vilken annan SE telefon som helst och installera TomTom Navigator 6 eller gratis programmet Nav4All (www.nav4all.com). Inhandla raskt en GPS modul a 700SEK och VOILA du har en superbra GPS/Telefon/Kaffekokare/SwissArmyKnife!

    Works like a charm!

  3. Faktiskt inte. Jag har varit en lojal SE-kund i många år, men till slut tröttnade jag faktiskt på att de gick sönder hela tiden. Så jag köpte en Nokia, och den gick sönder efter två veckor. Fast nu har den lagat sig igen. Fråga mig inte hur det gick till.

    Jag ska dock trösta dig med att SE-telefonerna var bättre på alla områden utom ett: de blir fuktskadade för ingenting. Det räcker att man har dem i fickan och ser på vädret på TV.

  4. Bluetooth-GPS:er och navigationsmjukvara är naturligtvis inget som är unikt för SE-telefoner, de funkar finfint tillsammans med ett flertal Nokia-modeller.

  5. Tack, Martin G, det var skönt att höra en obejktiv röst. Jag vet ju var Martin (den andra, alltså) arbetar nånstans…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *