Ahlborg gör upp

…med fettet. Både här och här.

Jorå, det är Aftonbladets matredaktör Karin Ahlborg som är i farten igen. På sedvanligt kvällstidningsmanér ska en komplicerad företeelse berövas alla nyanser och målas om i praktfullt svart och vitt.

I grund och botten är jag positiv till att Karin gläfser åt höger och vänster. Vi är så debattskraja i Sverige, men även i matvärlden behöver saker och ting komma upp på bordet. Det skulle behövas ännu mer rabies, egentligen.
Det som gör mig tokig med Aftonbladet är den summariska presentationen av saker och ting. Så här är det, punkt slut. Ät mer fett, så mår du bra. Nu vet jag ju att Karin inte ensam kan lastas för detta. Den slutliga utformningen och vinklingen av materialet i tidningen och på sajten beslutas av andra.

Men ändå – lite nyansering, tack. Vissa mår nog bra av att få i sig mer fett. Andra behöver skära ned på fettet. Andra – som jag själv – mår oförskämt bra av att röra på oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *