Drick bort förkylningen

Många känner nog till Proviva, fruktsoppan som hjälper till att få ordning på magen. Igår läste jag i det utmärkta nyhetsbrevet Rapidus att företaget som utvecklat Proviva, Probi i Lund, kommit en bra bit i utvecklandet av ett par nya produkter.

Det ena projektet handlar om en dryck som ska kunna stärka immunförsvaret mot virus, till exempel förkylningar. Under våren ska ett stort test genomföras, och om det faller väl ut hoppas Probi kunna teckna avtal med en tillverkare redan nästa år.

Det andra projektet har inte kommit lika långt, men det handlar om diabetes typ 1, alltså ungdomsdiabetes. För drygt ett år sedan uppgav Probi att man sett vissa positiva effekter i en mindre studie, men här finns inga nya resultat för närvarande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *