Jag har glömt Marcus

“Har du skrivit om det på bloggen?”, frågade hustrun.

samuelsson.jpg

“Nej”, blev svaret. Förklaringen är att jag helt enkelt glömt bort en av de kuligare små nyheterna i Matsverige för närvarande.

Därför kommer den här: Marcus Samuelsson, superkändiskock och grundare till svenska krogen Aquavit i New York, startar en snabbmatskedja i Sverige. Kedjans namn blir Streetfood, och den första enheten öppnas i terminal fem på Arlanda i vår. Flera enheter planeras på bland annat Landvetter och Stockholms Central. Projektet är ett samarbete mellan Marcus och företaget SSP.

5 thoughts on “Jag har glömt Marcus”

 1. Lysande! och på samma gång lite skeptisk…

  SSP operererar bara på ställen såsom flygplatser o tågstationer. Och det är ju SSP som driver det, inte Marcus. Han har ju vurmat för den här sortens mat länge och entusiastiskt vilket är mycket mycket roligt. Tror bara att SSP kan vattna ur det lite. Och att det oxå blir en spelare bland många på tex Arlanda. (se bara på Sbarro, den stora pasta/pizzakedjan från USA, de väljer Arlanda för att testa marknaden..är det rätt plats?)

  Hade man däremot haft i planeringen att driva igång fler enheter på andra platser än resecentra, ja då hade vi varit mer entusiastiska. Och trott på det mer.

  Men man kan inte komma ifrån att det är coolt. Och bra. Men..

 2. Xtian: Jag delar farhågorna, helt klart. Men det händer ju ibland att man åker både tåg och flyg 🙂

 3. Sant. Och det är ju jättekul att Marcus får gehör för sitt streetfoodtänk, tror att han kan ge en ordentligt bra grund att stå på. Nästan så att man vill resa mer bara för att..liksom…

  /FFL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *