Den får mig att skratta

Först ska jag erkänna, en smula skamset: Den har stått i skåpet ett tag.

appelbrygd.jpgKiviks Musteri skickade mig prover på sin nya tranbärsglögg med ingefära och chili för ett bra tag sedan, och samtidigt fick jag även deras Varm & Kall Äppelbrygd. Men den har blivit stående ett tag. Först nu fick jag ett ryck och testade den, och smaken fick mig att skratta. Det är en härlig kombination av äpple, kanel och vanilj. Syrligt och sött med aning beska i avslutet. Rena, härliga, distinkta och naturliga smaker
Den måste ju också testas varm, och funkar nästan ännu bättre då. Som ett härligt friskt och sött te. En rolig smak som kittlar tungan.

Egentligen är det här en halvtorr Astrakancider som smaksatts med kanel och vanilj. Den innehåller 2,2 procent alkohol och på Systembolaget finns sjuprocentiga Varm & Kall Äppelvin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *