Chokladpartaj!

Hustrun är här igen! Nyss hemkommen från grannen som hade homeparty med chokladprovning. Inga hållbara plastburkar här inte. Det var ett lätt val att tacka ja till inbjudan och skolka från grammatikföreläsningen som jag egentligen borde ha varit på.

Efter en halvtråkig, men säkert mycket intressant, liten föreläsning om kakaons positiva inverkan, fick vi äntligen börja provsmakningen.

Mmm! Man skulle lukta lite på chokladbiten innan man stoppade HELA biten i munnen. Inte halva. Varför? Jo, då känner man inte smaken ordentligt.

Vad härligt att man måste äta upp allt på sin tallrik! Jag tycker att de flesta brukar vara så ståndaktiga och säga nej tack, när det bjuds på godis. Själv brukar jag inte kunna med att ta mer än en bit av något, när andra inte gör det. Så lättpåverkad är jag.

Men nu skulle alltså HELA biten in i munnen och dessutom med en klunk vin till! Vi fick lära oss att söta dessertviner passar till mörk choklad och mousserande vita viner passar till ljus. Men det kanske ni redan visste? Det finns en ölsort också som heter Double Chocolate som ska passa till choklad. Måste prova det nån gång.

Ja, det var ett homeparty i min smak. Xocolate håller till i Göteborgsområdet och jag vet inte hur det ser ut i resten av landet, men jag kan rekommendera hela grejen.

2 thoughts on “Chokladpartaj!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *