Tomt i kylen? Fråga snacksby – eller kanske inte, förresten

En ny sajt med en god idé: på snacksby.com kan du skriva in vad du har i kylen, så får du förslag på en rätt som kan tillagas.

Som sagt idén är god, men jag blev rätt besviken. Jag skrev in att jag hade salami, purjolök, mjölk, grädde och senap och fick till svar att jag kunde göra äggröra, mörk choklad-frosting, scones eller makaronilåda. Och ungefär hundra förslag till. Någon annan som provat och lyckats bättre? Kommentera gärna, det vore kul att höra.

4 thoughts on “Tomt i kylen? Fråga snacksby – eller kanske inte, förresten”

  1. En rolig idé som fungerade sisådär för mig. Knappade in “cabbage”, “carrot”, “sausage” och fick en ukrainsk bortsj som förslag. Jag gillar den ryska rödbetssoppan men inte det här receptet som kom fram. Tasteline.com har jag också prövat med blandat resultat.

  2. Bah, det där är ju en ren plankning på “Här är ditt kylskåp” som gick i TV för något tiotal år sedan…

  3. En liknande sajt är svenska http://www.hittarecept.se – en sökmotor för recept. Här kan du skriva in ingredienser du söker efter, eller utesluta. Siten har indexerat alla stora receptsamlingar i Sverige som arla, tasteline, ica, coop, aftonbladet, dn, svt m.m. Recept du gillar kan du spara till en egen receptsamling.

    Prova och skriv gärna vad ni tycker.

    Hälsar Tomas,
    ena hälften i brödraparet som gjort hittarecept.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *