Stackars Rupert

Filmstjärnan Rupert Everett, 47, har kommit ut ur garderoben med en bekännelse av det mer ovanliga slaget. Han har inte lagat mat sedan 1981, och orsaken till detta var en osedvanligt katastrofal bjudning i ett hus han hyrt i Hollywood.
“En storm blåste upp och terassen blåste in genom fönstren. De levande ljusen startade en eldsvåda, allt gick fel”, berättade Everett vid en litteraturfestival i England nyligen, skriver Ananova.

Så nu går han ut på krogen och äter varenda kväll, och älskar det. Samma krog dag efter dag, med samma mat.
Observanta ögon på Foodwires redaktion uppmärksammar snabbt att det i år är exakt 25 år sedan Rupert lämnade spisen för gott. Så vi tar oss friheten att komma med ett förslag: Varför inte fira detta tvivelaktiga jubileum – kanske genom att helt enkelt välja en annan rätt ikväll, kanske till och med en annan krog? Fast egentligen tycks det vara något helt annat som Rupert är i behov. Nya smaklökar, till exempel.

Nä förlåt, det var kanske taskigt.

One thought on “Stackars Rupert”

 1. Hej Stellan.

  Likt Rupert har jag inte stått i köket på många år. Kanske främst beroende på att min fru lagar fenomenalt god mat.

  Nåväl – nu finns det lite tid över – och för första gången på flera år – stod vi tillsammans i köket i helgen – och lagade Canneloni !

  Vilken underbar rätt. 42 år gammal, var det 2:a gången jag smakade Canneloni. Första gången var i tisdags förra veckan i Frankfurt. Canneloni är ju vad du vill att det skall vara (fantasin sätter gränsen). Vi lagade till en rätt med parmaskina, spenat, gul lök, muskot, och en tomatsås (med ganska rejält med vitlök). Parmesan ost i drivor, och så en stund i ugnen.

  Fantastiskt !

  Nu kommer en period med experimenterande med olika fyllningar, för att hitta Cannelonin med stort C.

  🙂

  Allt gott från ett regnigt Sandared

  PS: Tervlig blog !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *