Pinfärskt på nätet: Hittarecept.se

Testade häromdagen receptsajten snacksby.com, med rätt nedslående resultat. Fick omedelbums både kommentar och mejl från Tomas Wennström, som tillsammans med sin bror Axel startat sajten hittarecept.se och nu vill att jag ska testa.

Och det har jag gjort. Efter lite inledande strul (som troligen berodde på viss nyckfullhet hos mitt trådlösa nätverk) så fungerar sajten perfekt. Den krälar snabbt runt en rad stora receptsamlingar och letar fram länkar till recept med de ingredienser som jag vill eller inte vill ha med.

För rättvisans skull provade jag med samma sökning som jag testade på snacksby.com, och hittade inget. Till skillnad från snacksby som hittade hundra, vilka inte alls innehöll mina ingredienser.Jag inser dock att kombinationen salami, purjolök, mjölk, grädde och senap är lite svår. Hittarecept funkar utmärkt när jag börjar med bara salami (276 recept) och sedan lägger till purjolök (28 recept). Till och med när jag lägger på senap hittas fyra recept. Låt vara att det är fyra varianter av samma grundrecept, alla från Arlas receptsajt. Funktionen att utesluta ingredienser är dessutom smart, och funkar perfekt. Salami och purjolök, utan tomat, ger 14 träffar.
Killarna har också utvecklat en sökplugin för webbläsaren Firefox – det är nästan för mycket!
Som en liten benchmark testade jag att söka på salami, purjolök på Tasteline. En träff. Hittarecept vinner lätt, helt enkelt. Killarna har dessutom en blogg, där man bland annat kan utläsa att receptsajten hade premiär den 27 september. Den är alltså knappt en vecka. Pinfärsk, typ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *