Hustrun bloggar: Gratis affärsidé

Jag ger bort affärsidéen Picknic-Pack alldeles gratis!

Med risk för att skrämma bort besökare från makens blogg, har jag återigen gjort dataintrång.
Men får jag en enda person att nappa på min idé, är det värt det.
Alltså: Vem vill tillverka Picknic-Pack?
Jag har tänkt det som en låda, vilken innehåller en liten juice, några pannkakor med sylt, en smörgås, en bulle, samt morotsstavar eller nåt annat nyttigt.
Vem kommer att köpa detta? Alla föräldrar som på morgonen innan barnet ska gå till skolan får höra att ”Vi skulle ha matsäck med oss på utflykten som jag har glömt att berätta om!”

Magic har börjat i fjärde klass och då förväntas dom kunna meddela vissa saker utan att läraren skickar hem en lapp. Det fungerar sådär.
Själv är jag ju lärare, men jag har tagit ett pluggår och skaffar mig just nu lite värdefull distans till mitt jobb. Föräldrarollen får sig en törn ibland. Som när Magic skulle ha frukt med sig när klassen gick till ishallen. Jag fick för mig att det var matsäck han hade sagt och packade ned detta. Sonen kom sedan hem och gav mig en mörk blick: ”Fröken sa: Lägg tillbaka det där! Jag sa ju frukt.” Ibland vill man så väl och så blir det så fel.
Men åter till Picknic-Pack. Det ska säljas i livsmedelsaffärer som öppnar tidigt, så man hinner svänga dit innan barnen ska till skolan. Bensinmackar går också bra. Jag vet att det finns färdiga pannkakor att köpa, men det är inte tillräckligt lättvindigt. Det ska vara grab and go!

En förutsättning för att få ta över min affärsidé, är att jag får spela mamman i reklamfilmen för produkten. Magic kan spela sonen – han har övat repliken i verkligheten flera gånger: ”Mamma vi skulle ha med oss…” Och jag har övat mammans förfärade uttryck hundra gånger minst.
Vem nappar?

One thought on “Hustrun bloggar: Gratis affärsidé”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *