Hummus x 4

Igår fick jag äntligen en stund över att testa hummusen jag fick häromdagen. Här kommer några noteringar om de fyra varianterna som Maxos har i sitt sortiment:

  • Original: Mm, jättegod. Precis så här ska hummus smaka, åtminstone om du frågar mig. Krämig, distinkt med en skönt diffus sälta och en aning beska.
  • Picante: Termen pikant används lite hur som helst när det gäller smak, men indikerar ofta att paprika finns med bland smaksättarna, och det gäller även Maxos hummus Picante. Jag är lite tveksam i min bok: Paprikan tar över lite för mycket och gör att smaken tippar över mot en syrlig, nästan lite sur biton.
  • Rostade pinjenötter: Nötsmaken finns där, men man väntar sig mer. En liten besvikels. Något beskare i eftersmaken.
  • Soltorkade tomater: Här kommer den smak man väntat sig. Hummus blandat med soltorkad tomat, helt enkelt. Tomatsmaken är tydlig, men man känner ändå att det är hummus. Det funkar, men jag föredrar helt klart originalsmaken.

Hummus görs av kikärtor och sesampasta. Maxos har dessutom lyckats med en process där man inte behöver olja i tillverkningen, vilket gör att fetthalten mer än halverats. Hummus har dessutom lågt GI medn högt protein- och fiberinnehåll.

Nyttigt, således. Och gott, tycker jag. Har testat på rostat bröd och till tortillas, funkar utmärkt. Tyvärr verkar jag vara lite ensam i familjen om denna vurm, så jag får väl äta i smyg…

One thought on “Hummus x 4”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *