Activia från Danone

Har testat ytterligare två yoghurtprodukter (undrar just hur många det finns plats för i butiken, egentligen?), denna gången är det franskägda Danones Activia. Yoghurten innehåller en mjölksyrabakterie som heter digestivum essensis, och den sägs hjälpa “långsamma magar.” Vad det innebär vet jag inte riktigt, och jag har inte heller käkat den varje dag i två veckor, vilket man tydligen ska göra för att få fart på tarmen.
Jag har testat två varianter: Jordgubb och cerealier. Det finns även en naturell och en katrinplommonvariant.
Jordgubbsvarianten är frisk men något för tjock och krämig. Jordgubbssmaken är tydlig och fräsch men eftersmaken är lite fadd.

Cerealievarianten har en tydlig touch av vanilj med god syrlig smak. Lite ovant med gryn i yoghurten – det känns som någon spillt gröt i, men det funkar. Eftersmaken dröjer sig kvar, med en smal syrlighet.

Känner mig lite frågande inför den här produkten. Argumentet med “långsamma magar” förstår jag inte, men det är tydligt att målgruppen består av hälsomedvetna personer. Varför då en fetthalt på 2,6 procent? Att kalla en smak för “cerealier” utesluter rätt många, som inte vet vad det ordet betyder. Och katrinplommon? Ok, man börjar fatta det där med långsamma magar, men ändå…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *