Matkväll – med vissa förhinder

Torsdagarna är uppenbarligen SVT:s nya matkväll. Idag bjussar statstelevisionen på två premiärer: Tinas Kök och Solens Mat. En höjdpunkt för alla matintresserade, helt klart.

Men att avnjuta denna högtid samtidigt som tre barn ska i säng och väskor ska packas för Magics basketläger, det innebär vissa svårigheter. Särskilt när Hustrun är bortrest…

Nåväl, nu är alla i säng och jag sitter parkerad framför dumburken. Tinas Kök är slut, och jag missade inte alltför mycket. Programmet är en hygglig uppdatering av den gamla braksuccén Tinas Mat och gör säkerligen inget av Tinas fans besviken. För den gamle slitvargen och mittfältaren Glenn Strömberg var programmet förstås en riktig höjdare. Bättre knuff än så får han knappast i sin nya karriär som matexportör.

Upplägget för Tinas nya program känns dock en aning “safe”. Man kunde nog tagit det hela en bit till, förnyat sig ytterligare och tagit ut svängarna lite till. Men det funkar, och idén med en känd gäst ökar spänningen lite grand, och det är nog klokt att minska exponeringen av Tina en aning.

Det jag saknar är mer kött, mer story. Men det är bara att stanna kvar framför TV:n, för i Solens Mat ger Bo Hagström allt man önska i den vägen. Historien om hur Sicilien skakar av sig maffians ok med matens hjälp är en liten höjdare. Dessutom borde historien kunna bli en inspiration för alla mattillverkare: Historien bakom är en viktig komponent när maffiapastan lanserats över hela Italien.

4 thoughts on “Matkväll – med vissa förhinder”

  1. hello there and thank you for your information – I’ve definitely picked up anything new from right here. I did however expertise several technical points using this web site, as I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective exciting content. Make sure you update this again soon..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *