Lyxig påssoppa med Knorr

Nej, det handlar inte om påssoppa i bemärkelsen påse-med-pulver-att-röra-ut-i hett-vatten, utan en helt ny variant i en så kallad ståpåse. En styv påse av plast eller plastliknande material som står upp. På facksnack kallas den här typen av förpackning doypack.
Det vanligaste användningsområdet hittills har nog varit för refill med flytande tvål och dylikt, men nu har Knorr kommit på att det går att hälla soppa i ståpåsen. Tanken verkar vara att soppan ska vara ett lyxigare alternativ till andra färdiga soppor, som företrädesvis säljs i konservburk eller tetra.
Jag och familjen har testat tomatsoppan, som är en av de fyra olika varianterna. Den är smaksatt med mascarpone och soltorkade tomater och riktligt god, faktiskt. Rejäla chunkiga tomatbitar och en krämig konsistens gör att soppan nästan kan passera för hemlagad.
Strö lite färsk basilika över, och servera med vitlöksbröd. Kanske ett glas vin till, så kan Knorr faktiskt bli “en del av fredagskänslan” som de påstår i sin reklam.
Det där fick jag INTE betalt för att skriva. Bara så du vet.

2 thoughts on “Lyxig påssoppa med Knorr”

  1. Heh. Jag var med i fokusgrupp för den där soppan – fick inte smaka, utan vi lämnade bara synpunkter på konceptet, förpackningarna, namnen och så vidare. Och OJ vad vi sågade det. Helkonserv är helkonserv, om än i kattmatspåse. Liksom. 🙂 Fast jag ska absolut testa när det kommer ut i affärerna. Eller har det redan gjort det, kanske?

  2. Jag har inte sett den i affären, faktiskt. Vi fick ett prov till Foodwires redaktion. Visst är det en konserv, men till skillnad från många släta, passerade burksoppor så kändes den faktiskt mer som “the real thing.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *