Knorr Vie Shot

Knorr Vie Shot, en slags frukt- och grönsakssmoothie som säljs i trepack med småflaskor om 100 ml, så kallade shots. Knorr Vie Shots har sålts ett tag ute i Europa, och har nu lanserats på den svenska marknaden i två smaker: äpple/morot/jordgubb samt apelsin/banan/morot.

Jag är rätt tveksam till själva konceptet, som verkar vara byggt på en smärre frukt- och gröntpanik. I sin lansering har leverantören Unilever tryckt på det faktum att vi får i oss för lite frukt och grönsaker. Genom att dricka en Knorr Vie Shot om dagen ska vi få i oss 40 procent av den mängd frukt och grönt som Livsmedelsverket rekommenderar.

Ica Kvantum tar 20 spänn för en trepack. Det får man rätt många äpplen för. Flaskans försegling är svår att öppna, och så är det ju det där med varumärket. Jag förstår att globala Unilever Bestfoods vill skyffla in så många produkter som möjligt under sina befintliga märken, men Knorr är för mig fortfarande synonymt med buljong. Och det dricker man inte direkt ur en liten flaska.

Smaken, då? Apelsin/morot/banan smakar inte illa, men är inte direkt god heller. Smaken är tjock och sötsyrlig, med en envis besk eftersmak. Äpple/morot/jordgubb är betydligt godare med en frisk smak som domineras av jordgubben och ett stänk äpple. Smaken känns fräsch med en syrlighet som dröjer sig kvar länge, långt bak i gommen.

Riktig frukt är mycket godare och mer prisvärd, och jag kommer förmodligen inte att köpa Knorr Vie Shot igen. Såvida inte doktorn säger att jag hotas av akut skörbjugg.

5 thoughts on “Knorr Vie Shot”

  1. Luktar mygel lång väg, knorr förknippar jag med soppo(transfetter så det villar om det) äckliga påsar med kemikalier till köttfärssås osv, mängder med E nummer, det första jag gjorde var att titta på innehållsdeklarationen men hittade inga gifter där, DET är skumt?

  2. Hej Sune!
    Kan inte svara mer än att Knorr, eller Unilever Bestfoods som själva bolaget heter, påstår att det handlar om passerad frukt och grönsaker med en viss mängd vatten borttagen.
    Däremot kan jag upplysa om en annan sak: Ola Salo, sångaren i The Ark, svepte en på efterfesten efter lördagens melodifestival. Det såg jag på TV igår.

  3. ..och jag jobbar för byrån som sköter promotion.samplings för VIE i Österrike. Frukt hit eller dit, funkar bra som groggvirke i kombination med annan juice.. Bubbelvin, vodka, Knorr vie, Pago jordgubb och lite apelsin/aprikos juice = fin fin drink en fredagkväll 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *