Hemma från en härlig dag på bokmässan

Här kommer en kort första rapport om mina intryck. Återkommer med mer så fort jag hinner.

Bokmässa är alltid lika roligt, särskilt om man är bokfrälst som jag. Kom hem med påsvis av böcker. Till mig själv, familjen och nära och kära.

Årets satsning på en avdelning under namnet Mat & Trädgård på plan två hade tilldragit sig mitt intresse redan innan mässan. Rätt tänkt, men med bara två montrar i matdelen känns det som om man inte riktigt nått fram.

Mat- och kokböcker finns dock i mängd. Enligt Staffan Ling, som var konferencier tillsammans med Mikael Mölstad i kockhörnet, har det redan i år kommit ut 350 stycken.

Pust. Var ska man börja?

Kockhörnan var dock välbesökt, med fina dragplåster som Melker Andersson med flera. Och allas vår Tina drog förstås de stora skarorna. Henne kommer jag att skriva mer om, särskilt hennes skor. Och om Staffan Ling, surströmming, Mannerströms goda mat och massor av andra kändisar. Jag återkommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *