Bokmässan 5: Kokboksfantomen Mia Öhrn

Hon är bara 26, men har redan hunnit klämma ur sig ett tiotal kokböcker, de flesta med starkt hedonistisk prägel. Eller vad sägs om titlar som “Kladdkakor”, “Semlor”  eller helt enkelt “Godis?”

Mia Öhrn gästade bokmässan i Göteborg på fredagen, bland annat för att marknadsföra sin nya bok “Smulpajer.” Hon intervjuades av Mikael Mölstad vid kockscenen, och kom bland annat med följande förbluffande uttalande:

“Jag får ganska många brev och nästan alla, utom ett, är jättearga.”

Anledningen? Brevskrivaren har försökt sig på något recept, och misslyckats. Då får Mia Öhrn prova igen, och kanske korrigera receptet. Hennes första kokbok, “Kladdkakor” är reviderad flera gånger, och många av recepten har ändrats på grund av arga läsarbrev. Så nu vet ni det: Tappa inte modet om det går åt skogen med morotskakan – det kan vara fel på receptet!

4 thoughts on “Bokmässan 5: Kokboksfantomen Mia Öhrn”

  1. Å det var värst! Jag fick Kladdkakor för ett par år sedan (undrar vilken upplaga?) och har aldrig misslyckats med något ur den. Morotskakan är underbar! Men mitt ex av Godis skulle nog behöva lite revision för tryfflarna blev *inte* bra.

  2. Läste eller hörde någon säga att kokböcker som inte håller måttet med recepten kastas. Bra regel tycker jag. Urtrist att misslyckas när man kanske som de flesta inte stå så mycket i köket.
    Bra blogg förresten. Kul att läsa dina reflektioner. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *