Barnens bästa: Bolognese

Vilken mat gillar ungarna bäst? Nu finns svaret, åtminstone för den som betraktar Coops medlemmar som någorlunda representativa för den svenska befolkningen. Coops senaste medlemspanel visar nämligen att barnens favorit är spaghetti med köttfärssås, medan tacos kommer tvåa. På tredje plats kommer, något otippat, kyckling med ris.

Panelen har genomförts bland 13 447 Coop-medlemmar, och bygger alltså på ett ganska stort underlag. Barn i Stockholm äter enligt panelen pannkakor något mer sällan än barn i övriga landet, kanske beroende på tidsbrist hos stressade storstadsföräldrar (oops, där gick fördomslarmet). Barnen i Norrland har en större förkärlek för pizza än vad man har i resten av Sverige.

Här kommer hela tio-i-topplistan:
1. Spaghetti med köttfärssås
2. Tacos
3. Kyckling med ris
4. Pannkakor med sylt
5. Lasagne
6. Korv och makaroner
7. Pizza
8. Köttbullar och potatismos
9. Korv Stroganoff
10. Blodpudding med lingonsylt

Tiondeplatsen gör mig nyfiken. Själv hatar jag blodpudding, mest beroende på att jag sett tillverkningen på alltför nära håll, alltför många gånger. Men hur kunde den kvala in bland barnens tio bästa? Eller fanns det bara tio att välja på?

Vad gillar dina barn, förresten? Lägg in en kommentar, så får vi se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *